Back

HTGP ja Oulun yliopisto kiihdyttävät tutkimuksesta ja innovaatioista uutta liiketoimintaa: “Tämä avaa Suomelle uusia ovia tutkimuksen kaupallistamiseen”, sanoo professori Jaakko Sauvola

Firm News | 14 October 2024

HTGP on voittanut kilpailutuksen, jossa pilotoidaan uutta tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnan (TKI) kiihdyttämöä yhteistyössä Oulun yliopiston kanssa. Pilottihankkeen tavoitteena on moninkertaistaa TKI-panosten tuottavuus, mikä on myös Petteri Orpon hallituksen tavoite. Toiminnan keskiössä on yritysten ja tutkimustoimijoiden välisen dialogin kehittäminen, tehostettu teknologiansiirto tutkimuksesta yrityksiin ja yhteiskäyttöisten rahoitusinstrumenttien hyödyntäminen.

 

HTGP tuo yrityksiä ja yrittäjiä osaksi tutkimustoimijoiden TKI-hankkeita, rakentaa lupaavista tutkimushaasteista ja innovaatioista liiketoiminnallisesti vaikuttavaa hankekantaa sekä viestii hankkeiden laajempaa taloudellista ja yhteiskunnallista merkitystä.

 

”Olemme innoissamme tästä mahdollisuudesta auttaa suomalaisia tutkimuslaitoksia ja yrityksiä saavuttamaan suurempia liiketoiminnallisia ja yhteiskunnallisia vaikuttavuustavoitteita. Tiimimme laaja asiantuntemus ja kokemus luovat edellytykset huippuluokan hakemuksille ja projektinhallinnalle”, sanoo HTGP-konsernin toimitusjohtaja Petri Toljamo.

 

Uusi malli tarjoaa palveluna tutkimuslaitoksille ja yrityksille kokonaisvaltaisen ratkaisun hankkeistukseen, rahoituksen hankkimiseen ja erityisesti yritystoiminnan tuomiseen aikaisessa vaiheessa osaksi tutkimushankkeita. HTGP:n asiantuntijat auttavat asiakkaitaan koko hakuprosessin ajan aina rahoituksen jälkeiseen projektinhallintaan ja viestintään saakka.

 

HTGP:n kiihdyttämömalli vapauttaa tutkijoiden aikaa tutkimukselle, yritysten aikaa liiketoiminnan suunnittelulle ja parantaa samalla rahoitushakemusten onnistumismahdollisuuksia. Yhteistyö kattaa Business Finlandin rahoituslähteet, EU:n rakennerahastot (EAKR, ESR) sekä ELY-keskuksen instrumentit.

 

”HTGP:n rahoitus-, hanke- ja liiketoimintaosaajat tuovat selkeää lisäarvoa hankkeisiimme. Uusi kiihdyttämömalli tuo arvokasta tukea hankkeisiimme ja avaa uusia ovia tutkimuksen kaupallistamiseen, jota Suomi selvästi tarvitsee”, kommentoi strategista yhteistyötä Oulun yliopiston Allied ICT Finlandin johtaja, professori Jaakko Sauvola.

 

Oulun Yliopiston tieto- ja sähkötekniikan tiedekunnan dekaani Jukka Riekin mukaan
HTGP:n kiihdyttämömallin avulla voidaan lisää tutkimuksen vaikuttavuutta.

 

”Malli helpottaa tutkijoiden työtä ja antaa meille mahdollisuuden keskittyä siihen, missä olemme parhaimmillamme – eli uuden tiedon luomiseen ja innovointiin”, sanoo Riekki.

 

Lisätietoja:

HT Growth Partners Oy, konsernin toimitusjohtaja Petri Toljamo, 040 180 1410

Oulun yliopisto, AIF, professori, johtaja Jaakko Sauvola, 050 383 9272

 

HTGP lyhyesti: HTGP on kansainvälisen kasvun strategista kumppanuutta tarjoava monialapalvelukonserni, joka auttaa asiakkaitaan kansainvälistymisessä ja liiketoiminnan kasvussa globaalisti. HTGP-konsernin missio “Enabling growth where human meets technology” ilmentää yhtiön perustavanlaatuista tavoitetta tukea kasvua teknologian ja ihmisen kohtaamispisteessä. Tämän mission toteuttamiseksi HTGP tarjoaa strategista kasvuosaamista ja asiantuntijapalveluita, jotka auttavat organisaatioita suunnittelemaan ja toteuttamaan kasvupäätöksensä käytännössä. Konsernin palveluita ovat strategia ja neuvonanto, markkinointi- ja viestintä, HR- ja rekrytointi, yrityskaupat ja lakipalvelut, sijoittajaviestintä ja ohjelmistokehityspalvelut. Konsernin yrityksiä ovat Notarec Oy, Ihmeitätekevä Ikoni Oy ja Luova Työmaa Oy. Toimintamme perustuu asiakaskeskeisyyteen, asiakkaidemme auttamisessa kasvun rakentamisessa, teknologioiden soveltamiseen ja integrointiin liiketoimintalähtöisesti. HTGP-konserni tarjoaa asiakkailleen huippuosaajien verkostot ja osaamisen, joita he eivät saa mistään muualta.

www.htgp.fi 

HTGP Linkedin

 

Allied ICT Finland lyhyesti: Allied ICT Finland (AIF) on Oulun yliopiston ja sen yhteistyökumppaneiden verkosto, joka edistää tietotekniikan ja digitaalisen teknologian tutkimusta, kehitystä ja innovaatioita. AIF yhdistää osaamisen ja resurssit niin yliopistojen, tutkimuslaitosten kuin yritysten välillä, mahdollistaen laajamittaisen ja vaikuttavan TKI-toiminnan. Verkoston kautta syntyy uusia teknologioita ja ratkaisuja, jotka edistävät kansainvälistä kilpailukykyä ja yhteiskunnan kehittymistä. https://www.alliedict.fi/

 

Oulun yliopiston tieto- ja sähkötekniikan tiedekunta lyhyesti: Oulun yliopiston tieto- ja sähkötekniikan tiedekunta on keskeinen toimija tietotekniikan, tietoliikennetekniikan ja elektroniikan tutkimuksessa ja koulutuksessa Suomessa. Tiedekunta kouluttaa asiantuntijoita ja tutkijoita, jotka työskentelevät tulevaisuuden ICT-teknologioiden parissa. Tiedekunnan tutkimus kattaa laaja-alaisesti digitaalisten ratkaisujen, tietoliikenteen ja älykkäiden järjestelmien kehittämisen, ja se tukee alueellista ja kansainvälistä elinkeinoelämää kehittämällä innovatiivisia ratkaisuja yhdessä yritysten kanssa. https://www.oulu.fi/tst